Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Kétszáz tonna mandarint küldött ajándékba vasárnap Észak-Koreának a dél-koreai elnöki hivatal, válaszul arra, hogy az északi szomszéd még szeptemberben két tonna gombát küldött baráti gesztusként.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A 20 ezer rekesznyi gyümölcsöt repülőkkel szállítják Dzsedzsu szigetéről. A szöuli elnöki hivatal közlése szerint a mandarinnak épp szezonja van Dél-Koreában, Északon viszont nehezen jutnak hozzá.

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető a Mun Dzse In dél-koreai elnökkel folytatott szeptemberi csúcstalálkozója után küldött erdei gombát déli szomszédjának, ahol az igen keresett és drága árunak számít.

A tavalyi év kiélezett feszültsége után a két Korea ismét közeledni kezdett egymáshoz az év eleje óta. Mun és Kim április óta már három alkalommal találkozott egymással, és a feszültség enyhítéséről, valamint különböző együttműködési lehetőségekről állapodott meg. A szeptemberi találkozón született megállapodás értelmében legutóbb szombaton tizenegy határellenőrzési pontról hívták vissza a határőröket és az oda telepített fegyvereket.