Kamala Harris demokrata párti elnökaspiráns édesapja elhatárolódott lánya kijelentéseitől, amelyek szerint jamaikai származásából következett az, hogy főiskolás korában marihuánát szívott.

Fotó: shutterstock.com, archív

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A kaliforniai demokrata politikus a The Breakfast Club című rádióműsorban azt mondta, támogatja a marihuána szövetségi szinten történő legalizálását, és beismerte, hogy korábban ő is szívott már füves cigit. Amikor a műsorvezető azokkal a vádakkal szembesítette, amelyek szerint nem támogatja a legalizálást, Harris azt reagálta: „Ez nem így van. Nézze, néha viccelek ezzel, vicceltem már ezzel. A fél családom Jamaikából származik, nem gondolhatja komolyan”, utalva ezzel a szigetországban elterjedt marihuánafogyasztásról kialakult képre.

Donald Harris, a politikus édesapja elítélte a megjegyzéseket, amelyekről a Jamaica Global Online internetes magazinnak azt nyilatkozta, azok az identitáspolitika részét alkotják.

„Drága elhunyt nagymamáim… és elhunyt szüleim most valószínűleg forognak a sírjukban, amikor azt látják, hogy a családjukat, jó hírnevüket és büszke jamaikai örökségüket viccesen vagy sem, de a marihuánát fogyasztó örömhajhászok és az identitáspolitika kedvéért összefüggésbe hozzák ezzel a hamis sztereotípiával” – nyilatkozta. – „Magam és közvetlen családom nevében azt kell mondanom, hogy kategórikusan elhatárolódunk ettől a csúfságtól.”

Kamala Harris támogatja azt a törvénytervezetet, amelyet New Jersey-i párttársa és elnökjelölti vetélytársa, Cory Booker szenátor jegyez, és amely szövetségi szinten oldaná fel a marihuánatilalmat.