MEDIAS-PRESSE.INFO

A fenti címmel tudósít a médiaügyekre szakosodott francia portál arról, hogy „az olasz hatóságok felhívást intéztek egy olyan civil szervezeti hajóflotta finanszírozásának figyelemmel kísérésére, amely migránsokat szállít az EU-ba az afrikai partokról.”„Olaszország ezt a Frontex ügynökség azon jelentésének megjelenésére alapozza, amely megvádolja a civil (NGO – nem kormányzati) szervezeteket, hogy támogatják e hajókat abban, hogy a migránscsempészek tényleges cinkosaiként működjenek”.

Fotó: MTI/archív

A cikk kiemeli, hogy a Frontex-jelentés szerint e flotta több hajóját George Soros finanszírozta szervezetek támogatják.

A vizsgálat megindítását javasló katániai főügyész emlékeztetett arra, hogy a „titkos bevándoroltatás büntetendő cselekedett függetlenül annak szándékától”.

A civil szervezetek ezen, a migránsok segítségére siető hajóinak ugyanis a legközelebbi kikötőbe kellene visszavinni őket, azaz az észak-afrikai partokra, de ehelyett őket Olaszországba viszik. Ugyanezen főügyész hozzátette, hogy Olaszország vizsgálatot folytat mind a börtönökben, mind pedig a menekülttáborokban lévő migránsok között a radikális iszlám terjedésével kapcsolatban.

A cikk emlékeztet arra, hogy Olaszország migránshullámok nyomása alatt szenved. Virginia Raggi, Róma polgármesternője már elmondta, hogy városa „háború” szélén áll a migránsok és a szegény olaszok között. Dél-Olaszországban a Cosa Nostra háborút hirdetett a migránsok ellen, mert az Észak-Afrikából érkező menedékkérők bűnbandákat szerveznek.

És még egy „aprócska” hír Soros-ügyben a VORARLBERG online portáljáról:

„Christian Kern szövetségi kancellár (SPÖ) támogatást ígért George Soros amerikai milliárdosnak a budapesti magánegyetem, a CEU részére. Konkrét ajánlat az egyetem költözésére azonban nincs, értesítette a nyilvánosságot a szövetségi kancellári hivatal csütörtöki közleményében”.

Lovas István