Érdekes beszélgetésbe bonyolódott tegnap a konzervatív Fox News TV-csatorna riportere, Chris Wallace a spanyol nyelvű Univision csatorna hírszerkesztőjével, Jorge Ramos-szal, amikor Trump elnöknek az illegális bevándorlókkal kapcsolatos eddigi tevékenységét és későbbi terveit vitatták meg. A mexikói származású, ismert televíziós szereplő olyan dolgokra világított rá, ami sokunknak eszébe sem jutott volna. És talán nem is véletlen, hogy nem jutott…

Az eszmecsere első részében Ramos elismerte, hogy Obama elnöksége alatt minden addiginál több illegális bevándorlót deportáltak (bár akkor elmaradt az ezzel kapcsolatos összliberális hisztéria), és nagyjából egyetértett azzal, hogy közülük azoknak, akik bűncselekményt követtek el, nincs helyük az országban, ahogy erről Trump elnök is beszélt tegnap.

Ezen a ponton azonban Ramos már letért a trumpi útról.
Először is kifogásolta, hogy míg John Kelly, a Belbiztonsági Minisztérium vezetője azt ígérte, nem lesznek tömeges kitoloncolások, múlt héten mégis 680 illegális bevándorló deportálásról döntöttek, és még csak nem is követett el mind korábban bűncselekményt.
Hogy ezt „tömegesnek” nevezhetjük-e, még akár vitatható is lenne, ám nehéz azt állítani, hogy valaki nem követett el bűncselekményt, miközben illegálisan lépett be egy szuverén ország területére.

A továbbiakban aztán Ramos-nak a bűncselemény típusával is problémája akadt. Szerinte ugyanis az erőszakos elkövetőket kellene csak kitoloncolni, és Wallace kérdésére, hogy vajon a hamis társadalombiztosítási számok, személyi igazolványok és jogosítványok megszerzése bűncseleménynek számít-e szerinte, lényegében egy „Igen, de azért mégsem” volt a válasza.

És itt értünk el a beszélgetés legizgalmasabb pontjához: hogy Ramos szerint miért is kell már végre békén hagyniuk a szegény illegális bevándorlókat.
„Ők miattunk jönnek ide. Nem azért, mert Disneylandbe akarnak menni, vagy amerikaiakat akarnak ölni, hanem azért vannak itt, hogy a mi életünket tegyék jobbá” állította Ramos, láthatóan teljesen komolyan. „Amerikaiak milliói profitálnak a munkájukból. (…) Persze, sokan használnak hamis személyi igazolványt, használnak hamis jogosítványt. Hogy miért? Mert értünk dolgoznak! Mi vagyunk az oka, Chris, amiért itt vannak. Ezért felelősséggel tartozunk értük. Nem arról van szó, hogy csak azért akarnak idejönni, mert pénzt akarnak keresni. Persze, ezt is akarják, jobbá akarják tenni az életüket. De azért is vannak itt, hogy segítsenek nekünk.”

Nehéz erre a típusú érvelésre bármit is mondani. Nem azért, mert Ramos-nak igaza van, hanem mert gondolkodása oly’ mértékben elszakadt a valóságtól, hogy nehéz közös pontot találni.
Nem is biztos, hogy akarnánk.

-SVÁ-

Watch the latest video at <a href=„http://video.foxnews.com”>video.foxnews.com</a>