A brit hadsereg nyilvánosságra hozott egy új toborzóvideót, amelynek főhőse egy imádkozó muszlim katona – tudtuk meg a brit Daily Mail honlapjáról.

Az új reklámfilmben – amely a “Megtartom a vallásomat” címet viseli – azt láthatjuk, ahogy egy, a brit hadsereg kötelékében szolgáló muszlim katona leveszi a sisakját, majd térdre ereszkedve imádkozni kezd, miközben társai a háttérből türelmesen figyelik. 

A Daily Mail írása megjegyzi, hogy a reklámfilm csak a legújabb terméke a brit hadsereg politikai korrekt kampányának – amelynek címe “Ez az összetartozás”, és amelyből korábban azt is megtudtuk, hogy nem baj, ha az újoncok emocionálisak és azt, hogy a melegeket is befogadják, ha jelentkeznek.

Ám a YouTube nézői láthatóan nem fogadták nagy lelkesedéssel a videót, Tim Cross nyugalmazott vezérőrnagy pedig szükségesnek látta megüzenni az újoncoknak, hogy “nem leszünk gyengédek és nem leszünk kedvesek az emberekkel”.

Richard Kemp ezredes, akik a brit csapatok parancsnoka volt Affanisztánban, azt nyilatkozta, az új videó bizonyítja: a hadsereget “a politikai korrektség útjára kényszerítették”. Hozzátette: “Egyértelműen az a cél, hogy megfeleljenek – megpróbáljanak megfelelni – olyan kisebbségeknek, akik vagy akarnak csatlakozni a hadsereghez, vagy nem. Ezzel pedig teljességgel figyelmen kívül hagyják azt a legnagyobb csoportot, amelynek tagjai viszont szeretnének csatlakozni”.

A videósorozat egyik korábbi részében, amelynek a “Lehetek meleg a hadseregben?” címet adták, egy homoszexuális újonc azt mondja: “Nagyon féltem, hogy elfogadnak-e. De néhány napon belül már biztosabb voltam benne, ki vagyok. Már nem félek arról beszélni, hogy férfipartnerem van. Azt hittem, majd titkolnom kell, de ha egyszer megtetted, utána nem is érted, miért csináltál ebből olyan sokáig akkora ügyet”.

(demokrata.hu)

https://www.dailymail.co.uk/embed/video/1607414.html