Fotó: MTI/Kelemen Zoltán Gergely, archív, illusztráció

A Fidesz és a KDNP szerint Brüsszel ismét leleplezte magát: nem azért akarja elvenni a tagállamoktól a határvédelmet, hogy megállítsa a migrációt, hanem azért, hogy beengedje a migránsokat – mondta Nacsa Lőrinc, KDNP-szóvivő a kormánypártok nevében csütörtökön újságíróknak.

Fotó: MTI (archív, illusztráció)

A kormánypárti politikus azt mondta: a brüsszeli bizottság migrációs biztosa az ENSZ-közgyűlésen elmondott felszólalásában arról beszélt, azért akarják elvenni a tagállamoktól a határvédelmet, hogy aztán beengedjék a migránsokat.

Nacsa Lőrinc hozzátette: Dimitrisz Avramopulos arra is kitért, hogy szervezetté akarják tenni, legalizálni akarják a gazdasági migránsok beáramlását és ismét sürgette az áttelepítési programok végrehajtását.

A KDNP szóvivőjének értékelése szerint ebből is látszik, hogy Brüsszel nem azért akarja elvenni a tagállamoktól a határvédelmet, hogy lezárja a határokat és megállítsa a migrációt, hanem épp ellenkezőleg, „meg akarják nyitni a határokat a migráció előtt és biztosítani akarják a gazdasági bevándorlók folyamatos és a zökkenzőmentes beáramlását”.

Nacsa Lőrinc szerint ugyanezt akarja elérni a „Soros-hálózat”, és ugyanezt a folyamatot szeretné erősíteni az ENSZ globális migránspárti csomagja is.

Hangsúlyozta: a kormánypártok álláspontja szerint szó lehet arról, hogy elvegyék Magyarországtól a határvédelem jogát. 

„Mi nem fogjuk hagyni, hogy a kockára tegyék Magyarország biztonságát és a bevándorlóországgá tegyék hazánkat, mert ez teljes mértékben szembemegy a magyar emberek akaratával” – hangoztatta.