CONTRA MAGAZIN

A fenti címmel ír az amerikai hírportál arról, hogy Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke és George Soros Brüsszelben találkozik.„Vajon újabb megrendelést kap Orbán és Magyarország megbüntetésére?” – teszi fel a kérdést a Contra Magazin.

George Soros „a magyarországi fejlemények” megvitatására találkozik még az Európai Bizottság két alelnökével, Frans Timmermans-szal és Jyrki Katainennel. Megbeszélést folytat Vera Jourova biztossal is.

Elsősorban a Soros által finanszírozott budapesti egyetemet érintő felsőoktatási törvény lesz a megbeszéléseik középpontjában. De a sajtóban napvilágot látott jelentések szerint egyéb politikai és jogi fejleményekről is tárgyalni fognak. Tekintettel arra, hogy az Európai Parlament Magyarországról folytat vitát, nyilvánvaló, hogy a befolyásos milliárdos megadja majd a követendő vonalat.

A tőzsdespekuláns különben is ismert arról, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványai és más szervezetei révén destabilizációs intézkedéseket hajtsanak végre a „nem kívánatos” kormányok ellen.

Az is kézenfekvőnek tűnik, hogy Magyarország ellen újabb politikai, gazdasági és pénzügyi lépésekről döntenek majd azért, hogy Orbán Viktor kormányát még nagyobb nyomás alá helyezzék. Egyszerűen logikusnak látszik, hogy Soros ebben felhasználja az EU-t Orbán megbüntetésére. A milliárdos és a különféle uniós politikusok között jók a kapcsolatok, és ezt most a tőzsdespekuláns a saját érdekire fogja felhasználni.

Lovas István