Hillary Clinton egy vasárnap sugázott interjúban vehemensen tagadta, hogy férje házasságon kívüli kapcsolata az egykori fehér házi gyakornokkal, Monica Lewinskyvel hatalommal való visszaélés lett volna. Hozzátatte, Bill Clinton korábbi elnöknek igaza volt, amikor nem mondott le az ügyben kirobbant botrány ellenére sem.

Fotó: Wikimedia Commons

Fotó: Wikimedia Commons

Clintonné a CBS Vasárnap reggel című másorában azt mondta, férje kapcsolata azért nem tekinthető hatalommal való visszaélésnek, mert az akkor 22 éves Lewinsky „felnőtt volt”. 

Az interjú során szóba került, hogy 1999-ben egy szanatórium ügyintézője, Juanita Broaddrick azt állította, Bill Clinton 1978-ban megerőszakolta. A poltikus akkoriban arkansasi államügyész volt. 

A beszélgetésben Clintonné azonban inkább Trump elnökre terelte a szót: „De hadd tegyem fel önnek azt a kérdést, hogy hol vannak a jelenlegi elnök elleni vizsgálatok? Hiszen ellene számos vád felmerült, amelyeket elhesseget, tagad vagy kigúnyol”.

A téma azért merült fel, mert Clintonné nemrégiben vehemensen ellenezte, hogy bármiféle párhuzamot vonjanak férje viselt dolgai és a Brett Kavanaugh legfőbb ügyész ellen felhozott vádak között. Miután Kavanaugh beiktatását Clintonné a múlt héten „politikai gyűlésnek” nevezte a CNN-en, leszólta mind a bírót, mind Trump elnököt: „Ezzel tovább gyengítették a bíróság imázsát és becsületét. Engem pedig ez nagyon zavar és elkeserít, hiszen igazságügyi rendszerünket eddig az alkotmányos kormányzás egyik pillérének tekinthettük”.

Clintonnénak nem tetszett az sem, ahogy Trump elnök bánt Christine Blasey Forddal, aki vallomásában azt állította, Kavanaugh egy 1982-es középiskolai bulin molesztálta őt.

„Az elnök hozta a formáját” – elégedetlenkedett Clintonné a The Hill szerint. – „Az egész kampányban sértegette, támadta és lenézte a nőket, valójában ezt tette már a kampány előtti években is, és a Fehér Házban csak folytatja ugyanezt”.
 

https://www.youtube.com/watch?v=ZoFKPCTucf4