Daniel Pipes történész, politikai elemző, a Közel-Kelet Fórum elnöke blogjában közzétette a legfontosabb európai politikusok listáját. A listát kommentár nélkül, Pipes megjegyzéseinek fordításával közöljük.

Fotó: MTI (archív, illusztráció, szerk.)

10. Siv Jensen – A norvég pénzügyminiszter, aki egyben egy, a bevándorlás [szigorú] szabályozását támogató párt vezetője is.  

9. Christoph Blocher – A svájci Szövetségi Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium korábbi vezetője, aki továbbra is fontos szerepet játszik az ország bevándorlásellenes politikájának alakításában.

8. Robert Fico – A korábbi szlovák miniszterelnök, aki a színfalak mögött továbbra is egy „erős ember” és aki azt állítja, „az iszlámnak semmi keresnivalója” Szlovákiában, továbbá lépéseket tett annak megakadályozására, hogy országában mecsetek épüljenek.

7. Miloš Zeman – A cseh elnök, aki azért óv a muszlimok befogadásától, mert azok európai integrációja „lényegében lehetetlen”.

6. Markus Söder – A bajor miniszterelnök, aki szigorúbb ellenőrzést követel a német-osztrák határon.

5. Heinz-Christian Strache – Az osztrák alkancellár, aki véget akar vetni „az iszlamizáció politikájának” (ilyen például a muszlim migránsok befogadása) és helyette az „mínuszos bevándorlás politikáját” vezetné be.

4. Horst Seehofer – A német belügyminiszter, aki harcban áll kancellárjával (Merkellel) az illegális migránsok határokon kívül tartása ügyében.

3. Matteo Salvini – Az olasz belügyminiszter, aki a kontrollálatlan bevándorlás megállítását elsődleges céljává tette, ezt követően pedig azt a sokkal nehezebb feladatot adta magának, hogy kitoloncoljon félmillió illegális migránst.

2. Jarosław Kaczyński – A korábbi lengyel miniszterelnök, ma Lengyelország éminence grise-e, aki a bevándorlás és az iszlamizáció témaköreire összpontosítva alakított kormányt.

1. Orbán  Viktor – Magyarország látnoki képességekkel megáldott és autokrata miniszterelnöke 2010 óta, aki azzal nyerte meg a parlamenti többséget, hogy a kontrollálatlan muszlim bevándorlás ellen érvelt, majd szembeszállt Merkellel és egy tradíciókra épülő, keresztény Európa képét vázolta fel.

„Azután, hogy sok éven át nem tudtak előretörni, az engedékeny bevándorláspolitika és multikulturalizmus ellenzői mára kilenc országban – közülük hét uniós tagállamban – váltak meghatározó politikai erővé. Azt jósolom, hogy ez a szám a nem túl távoli jövőben jelentősen megemelkedik majd, és elérheti a hamarosan 27 uniós tagállam felét is, ezzel Európa egészét megváltoztatva. És az itt felsorolt személyek egyike akár világtörténelmi jelentőségű figura is lehet” – írja a blogbejegyzésben Daniel Pipes.