Az éjszakai, Manchesterben elkövetett terrortámadásnak eleddig 22 halálos áldozata van, akik közül e sorok írásakor három személyazonosságát már nyilvánosságra hozták. Egyikőjük egy nyolcéves kislány, egy másik pedig egy 18 éves fiatal lány. A közösségi médiumokon keresztül kétségbeesett hozzátartozók továbbra is számtalan gyermeket keresnek.


Fotó: Twitter, Instagram (szerk.)

Saffie Rose Roussos nyolcéves volt, és édesanyjával és testvérével érkezett a tragikus terrortámadással végződő koncertre. Halálhírére iskolájának igazgatója, Chris Upton, úgy reagált, “[Saffie-t] mindenki kedvelte, kedvességére és jóságára mindig szeretettel emlékezünk majd”. Megjegyezte, szívszorító a gondolat, hogy valaki ne térjen haza életben egy koncert után.

A 18 éves Georgina Callander régóta nagy rajongója volt Ariana Grande-nak, olyannyira, hogy már korábban is készült közös fotó róluk. Georgina szociális munkásnak tanult a Runshaw Főiskolán. A koncert előtti napon még a Twitteren keresztül üzenetet küldött az amerikai énekesnőnek, amelyben ez állt, csupa nagybetűvel: “Annyira izgulok, hogy holnap láthatlak!”.

A harmadik, a manchesteri rendőrség által már megnevezett halálos áldozat John Atkinson, egy 26 éves férfi.

Közösségi médiumokon, elsősorban a Twitteren keresztül továbbra is kétségbeesett kiírások látnak napvilágot, amelyekben eltűnt gyerekeket, fiatalokat és szülőket keresnek családtagjaik.

A bbc.com arról számol be, hogy az egyik eltűnt lány, a 17 éves Chloe Rutherford bátyja azt írta Twitteren, “Könyörgöm, valaki találja meg a kishúgomat! Haza kell jönnie, hallani akarom a hangját! Imádkozom, hogy te és Liam [Chloe 19 éves barátja] jól legyetek, szeretlek!”.

Charlotte Campbell utoljára este fél 9 körül hallott 15 éves lánya, Olivia felől. Az anya szerint Olivia azt mondta, remekül érzi magát és megköszönte, hogy a szülei elengedték a koncertre. “A barátjával, Adammel ment. Adamet megtalálták, ő kórházban van, de Oliviáról semmi hír. A telefonja ki van kapcsolva” – nyilatkozta a BBC-nek a megtört édesanya, aki otthonról hívogatja felváltva a rendőrséget, a kórházakat, illetve azokat a szállókat, ahol a szülő nélkül megtalált gyerekeket elhelyezték.

Alex Klis mindeközben a szüleit, Angelikát és Marcint keresi. Kétségbeesett Facebook-üzenete mellé egy tegnap este, a koncert előtt készült fotót is mellékelt, hogy mások is tudják, “pontosan mit viseltek”. 
Alison Howe és Lisa Rees azért mentek a helyszínre, hogy onnan hazafuvarozzák a gyerekeket a koncert után. 

Amint azt már korábban megerősítették, a bomba az arénán kívül, egy olyan helyszínen robbant, ahol rengeteg szülő várt gyermekeikre.

Tegnap éjjel számtalan család élete változott meg örökre, és bár a robbanás egy szempillantás alatt megtörtént, a rémálom csak azután kezdődött és tart még most is.

demokrata.hu