Hivatalba lépése óta még nem volt olyan negatív Emmanuel Macron francia elnök megítélése, mint most – olvasható a l’Express honlapján.
 


Fotó: MTI/EPApool/Eric Feferberg

„A páros szabadesésben van” – kezdődik a cikk, amely az elnök és Édouard Philippe miniszterelnök megítéléséről készített legutóbbi közvélemény-kutatást ismerteti; az előbbi 11, míg az utóbbi 6 százalékponttal csökkent, ezzel pedig megdöntötték saját negatív rekordjukat.

Macron munkájával a választópolgárok kevesebb mint egyharmada elégedett csak, míg 58 százalékuk kifejezetten elégedetlen. Ez utóbbi arány az előző mérési eredményhez képest 13 százalékkal nőtt. 

A francia kormány megítélése is romokban: velük a válaszadók 28 százaléka elégedett, míg 60 százalék kifejezetten elégedetlen.

A francia polgárok továbbra is a munkanélküliséget tartják a legégetőbb problémának (22 százalék, -3), ezt követi a migráció (18 százalék, +3) és a szociális védőháló (17 százalék, +2) kérdése.

A kutatást február 21-én és 22-én 1026 szavazókorú állampolgár megkérdezésével készítette a YouGov a Huffington Post és a CNews megrendelésére. A hibahatár legfeljebb 3,1 százalékpont.

(demokrata.hu)