Tommy Robinson politikai aktivista, az Angol Védelmi Liga (English Defence League, EDL) alapítója éppen Facebookon közvetített egy élő videót vasárnap délután Luton városából, amikor megtámadták.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Robinson egy futballmérkőzésre tartott, amikor a támadás történt.

A videóban az aktivista éppen nemtetszését fejezi ki azokkal a transzparensekkel kapcsolatban, amelyeken az elsősorban jobboldali érzelmű szurkolókat tömörítő és korábban az EDL-hez is hasonlított Football Lads Alliance nevű csoportot kritizálják.

Az élő videót azóta letörölték a Facebookról.

A baloldali Football Lads & Lasses against Fascism elnevezésű Twitter-profilon később a következő kiírást hozták nyilvánosságra: „[Robinson] egy csoport testőrrel érkezett. Kérdőre vonták és tudatták velem, hogy nem szívesen látott vendég”.

A The Sun beszámolója szerint Robinson tagadta, hogy az őt körülvévő emberek „testőrök” lettek volna: „Soha nem vittem az EDL politikáját a lutoni focipályára. Éppen azt mondtam nekik, hogy hagyják otthon a politikát. Barátokkal voltam ott, akik közül nyolcan feketék. Csak azért, mert feketék, még nem testőrök. Soha nem voltak testőreim”.

https://metro.co.uk/video/embed/1806558