Vizsgálatot indítottak rendőrök ellen Tolouse-ban, miután egy kiszivárgott hangfelvételen hallatszik, ahogy a rendőrök kijelentik: le akarják lőni az erőszakos tüntetőket – írja a Breitbart.

Fotó: MTI

Fotó: MTI

A felvétel a január 12-ei tüntetésről származik, ahol a tüntetők 16 órán keresztül csaptak össze a rendőrökkel. A hangfelvétel egy rendőrségi figyelőszobában készült, ahol a rendőrök több monitoron is követték az eseményeket.

A rendőrök, köztük női és férfi tisztek is, a felvételen azt mondogatják, hogy „A rohadékok, ott van egy a földön” vagy „Mennyi rohadék”. Ekkor egy női rendőrtiszt azt mondja: „rájuk kell lőnünk”, mire egy férfi kollégája úgy válaszol, hogy “mikor mondom, készíts elő két-három sorozatot”.

A felvétel január 31-ig nem került a nyilvánosság elé. A Vigi rendőrszakszervezet szerint a rendőrök a meglepettség és a sokk miatt reagáltak így a tüntetőkre, és meggondolatlanul beszéltek. 

A sárgamellényes tüntetéseken fellépő rendőröket folyamatosan kritika éri, főleg, mióta gumilövedékkel lőnek a tömegbe. A rendőrök erőszakossága ellen Morvai Krisztina EP-képviselő is felszólalt.