A Florida állambéli, Miamitól körülbelül 80 kilométerre lévő Parkland városában található középiskolában történt lövöldözésben legalább tizenheten meghaltak – írja a Fox News hírcsatorna honlapja.
 

Fotó: MTI/EPA/Giorgio Viera


Fotó: MTI/EPA/Giorgio Viera

A feltételezett elkövető egy 19 éves fiatalember. Nikolas Cruz a Marjory Stoneman Douglas középiskola tanulója volt, ám onnan fegyelmi problémák miatt távoznia kellett – mondta Broward megye seriffje, Scott Israel.

Bill Nelson szenátor a Fox Newsnak azt nyilatkozta, a támadás során Cruz egy gázmaszkot viselt és füstbomba is lehetett nála.

A gyanúsítottnál egy AR-15-ös gépfegyver és “számtalan” töltény volt.

A CBS12 riportja szerint a Palm Beach megyei rendőrség bombaszakértőit egy, a lövöldözés helyszínétől nagyjából 50 kilométerre lévő lakókocsi-parkban látták a támadás után. 

Egy esti sajtótájékoztató során Israel azt mondta, az egyik halálos áldozat futballedző volt az iskolában. A seriffhelyettes fiát is érte egy lövés, de nincs életveszélyes állapotban.

Robert Runcie, Broward megye rendőrkapitánya azt nyilatkozta, semmi nem mutat arra, hogy egynél több elkövető vett volna részt a lövöldözésben. Elővigyázatosságból egy közeli iskolát is lezártak.

A 17 éves Noah Parness azt nyilatkozta az AP hírügynökségnek, hogy amikor helyi idő szerint délután fél 3 táján megszólalt a tűzjelző, társaival együtt kimentek az udvarra. 
“Mindenki nyugodtan ácsorgott, aztán megláttuk, hogy egy csomó tanár fut lefelé a lépcsőn, és akkor minden megváltozott, és mindenki rohanni kezdett. Én egy kerítésen ugrottam át” – mesélte a fiú.

Caesar Figueroa, az egyik 16 éves diák édesapja akkor indult el a munkahelyéről, amikor a felesége felhívta és elmondta neki a lövöldözés hírét. A lánya sokáig nem vette fel a telefonját, de végül küldött egy SMS-t, amely szerint egy kis kamrában húzta meg magát az iskolaépületen belül néhány társával. 

Egy másik szülő, Beth Feingold azt nyilatkozta az AP-nek, hogy nem sokkal fél 3 után kapott egy SMS-t a lányától, amely szerint “Válsághelyzet van. Jól vagyok”, azonban nem sokkal kézőbb már azt írta, “Anya, annyira félek”. A lány később sérülések nélkül megúszta a támadást.

(demokrata.hu)