Az Európai Bizottság regnáló elnöke, Jean-Claude Juncker a Twitteren hozta nyilvánosságra azt a levelet, amelyet az ausztria választásokon győztes Néppárt elnökének, Sebastian Kurznak írt.

Miután a Sebastian Kurz vezette osztrák Néppárt a szavazatok 31,7 százalékának megszerzésével megnyerte az ausztriai előrehozott választásokat, sokan gratuláltak a mindössze 31 éves politikusnak, aki jelenleg az ország külügyminisztere.

Kurz a kampányban többek közt az eddigieknél határozottan keményebb migránspolitikát ígért, ezzel szembemenve a brüsszeli elit elképzeléseivel, sőt – minden bizonnyal annak legnagyobb bánatára – nem egyszer tette világossá, mennyire tiszteli a magyar miniszterelnököt.

Ezek után kicsit nehéz elképzelni, hogy az Európai Bizottság elnökének gratulációja őszinte lenne, levelét olvasva pedig mind egyfajta tartás, mind pedig talán nem is titkolt nyomás is kiérezhető szavaiból.
 

A folyóírással láthatón hadilábon álló bizottsági elnök levelében a következő áll:
“Szeretnék őszintén gratulálni Önnek ahhoz, hogy pártja szerezte meg a legtöbb szavaztot az ausztriai parlamenti választásokon.
Most mind Ausztriának, mind Önnek személyesen is kihívásokkal kell majd szembenéznie. Ausztria hamarosan különleges feladatot kap, amikor átveszi az Európai Unió Tanácsának soros elnökségét.
Ausztria felügyelete alatt sok fontos döntést kell meghozni az Európai Unió jövőjét illetően.
Kívánok hát sok sikert Önnek egy stabil és Európa-párti kormány felépítéséhez, és alig várom, hogy a jövőben együtt dolgozhassunk”.

(demokrata.hu)


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció