Az InfoWars arról ír, hogy a 4chan oldalra olyan dokumentumok kerültek fel, amelyek – amennyiben valósak – azt mutatják be, George Soros fiának aktivista csoportja a helyi rendőrséggel egyeztetve hogyan készítette elő a 2015-ös Baltimore-i zavargásokat.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A dokumentumok állítólag Jonathan Soros politikai aktivista csoportjától, a Demokrácia Barátaitól (Friends of Democracy) származnak és azt írják le, hogyan tervezték meg a Baltimore-i zavargások elvadítását olyan mértékben, hogy Barack Obama kihirdethesse a statáriumot.

A dokumentumok szerint a csoport a feketebőrű Freddie Gray halála miatt kirobbant tüntetéseket arra akarta használni, hogy Baltimore környékén még súlyosabb zavargásokat idézzenek elő.

A dokumentumokban megjelölt dátumok – 2015. április 18. és 25. – megegyeznek a Baltimore-i zavargások időpontjával.

A dokumentumokban azt írják, “a művelet utáni ideális cél” az lenne, ha “a polgári zavargást (…) statáriumhoz hasonló intézkedések követnék, amelyek visszacsatolási hurkot idéznének elő” – más szóval egy országos dominóeffektust, írja cikkében az InfoWars, majd hozzáteszik: “A dokumentumokban leírt események[hez hasonlókat] láthattunk országszerte az antifa és más Soros-támogatta szervezetek [megmozdulásain]”. 

Példaként felhozzák, hogy 2013-ban a Judicial Watch azt hozta nyilvánosságra, hogy az Obama-kormány igazságügyi minisztériuma tüntetéseket szervezett Floridában a szintén színesbőrű Trayvon Martin halálát követően, múlt novemberben pedig a Soros támogatását élvező Mondj nemet a fasizmusra! (Refuse Fascism) nevű szervezet a The New York Times-ban egyoldalas hirdetésben szólított fel a forradalomra a Trump-Pence kormány ellen.

“Ha a dokumentum valódi, az terhelő bizonyítékot szolgáltatna a szélsőbaloldali csoportok és a rendfenntartó erők közti együttműködésre” – zárul az InfoWars cikke.

(demokrata.hu)