Deutsch Tamás fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő szerint az Európai Bizottság elnöke kudarcot vallott.

Fotó: MTI/Varga György

Fotó: MTI, archív

Szerdán közzétett Facebook-üzenetében Deutsch Tamás azt írta: Jean-Claude Juncker „kudarcot vallott, mert elnöksége alatt milliószámra bejöttek az illegális migránsok és kimentek a britek”. Emellett – tette hozzá – az Európai Bizottság elnöke „szolidaritásból is megbukott, mert folyamatosan azon dolgozik, hogy kizárassa a Néppártból a Fideszt azért, mert kezdettől ellenezte az illegális bevándorlást”.

„Juncker továbbra is kitart hibás politikája mellett. A Fidesz továbbra is kitart a Néppárt eredeti elvei, és az európai értékek mellett” – szögezte le az EP-képviselő. 

A kormány a hét elején indította kampányát, amelyben Soros György üzletember és Jean-Claude Juncker fényképe látható a következő szöveggel: „Önnek is joga van tudni, mire készül Brüsszel. Be akarják vezetni a kötelező betelepítési kvótát. Gyengíteni akarják a tagállamok határvédelmi jogait. Migránsvízummal könnyítenék a bevándorlást.”

Az Európai Bizottság álhírnek, dezinformációnak minősítette az új kormányzati kampány anyagait, és kedden megszólalt Jean-Claude Juncker is, aki aláhúzta, „hazugságok ellen nem sokat lehet tenni”, illetve úgy vélekedett, hogy a Fidesznek nincsen helye az Európai Néppártban, Orbán Viktor miniszterelnököt pedig Marine Le Penhez, a francia radikális jobboldali Nemzeti Tömörülés elnökéhez hasonlította.