A német szövetségi ügyészség szerint a hamburgi üzletben késelő migránst, Ahmed A.-t a keresztény németek elleni vallási gyűlölet hajtotta – írja a német Die Welt cikkére hivatkozva a Breitbart London.


Fotó: MTI, archív

A 26 éves palesztin migránst, akinek menedékkérelmét már korábban elutasították, egy 50 éves férfi meggyilkolásával és további hat ember ellen elkövetett gyilkossági kísérlettel gyanúsítják.
Az ügyészség szerint az elkövetőt felháborította az, ahogy a muszlimokkal bánnak: szerinte a világ minden táján elnyomják őket, ezért keresztényeken akart bosszút állni. 

Sokan már a júliusban történt támadás után erre a következtetésre jutottak, hiszen a szemtanúk arról számoltak be, hogy az elkövető azt kiabálta – miközben több embert is leszúrt -, hogy “Allah Akbar!”.

“Úgy érezte, nem igazságos és elítélendő, hogy megnehezítették az Al-Aksza-mecsetbe való bejutást” – nyilatkozta a főügyészség egyik képviselője, majd hozzátette: “Ezért bosszúból keresztény német állampolgároknak kellett meghalniuk”.

Bár az ügyészség úgy hiszi, a támadás vallási okból történt, azt állítják, nem találtak arra vonatkozóan bizonyítékot, hogy Ahmad A. bármiféle terrorista szervezet – így például az Iszlám Állam – tagja lenne. A titkosszolgálat azonban már korábban tudott róla, hogy a férfi radikalizálódott, és a védelmi hatóságok iszlamistaként tartották számon. Ezen túl tudtak még arról is, hogy “mentálisan ingatag”.

Ahmad A. tárgyalását jövő év januárjára tűzték ki.

Nem ez volt az első támadás, amelyet a német hatóságok annak ellenére sem tekintettek terrortámadásnak, hogy azt iszlámista követte el – emlékeztet a Breitbart London cikke. Múlt évben három muszlim tinédzser próbált felrobbantani egy esseni szikh templomot, és tettüket annak ellenére sem kezelték terrorista cselekményként, hogy kapcsolatot találtak köztük és az Iszlám Állam között. 

A Heritage Foundation szerint az elmúlt évben négyszeresére nőtt Németországban a terrorista cselekmények száma, és tanulmányukban azt állítják, a tervezett támadások több mint felének hátterében menedékkérők állnak.

(demokrata.hu)