Letartóztattak egy floridai férfit, akit azzal vádolnak, hogy 1999-ben megerőszakolt, majd egy pólóval megfojtott egy 47 éves nőt.

Képernyőfotó: YouTube.com (ABC Action News)

Képernyőfotó: YouTube.com (ABC Action News)

Deborah Dalzellt brutálisan összeverték, szájába egy zoknit tömtek, majd megerőszakolták és megfojtották, áll a bírósági iratokban. Holttestére a Florida állambéli Sarasotában található otthonában leltek rá.

A bűncselekménnyel egy 39 éves férfit, Luke Fleminget vádolják. Fleming a gyilkosság idején kevesebb mint másfél kilométernyire lakott az áldozattól. 

„A családunk arról a napról álmodott, amikor végre megérkezik a hír, hogy elkapták a gyilkost” – mondta Dalzell testvére, Peggy Thistle. – „Most már tudjuk ennek a szörnyetegnek a nevét és ismerjük az arcát”.

Pénteken volt Deborah Dalzell születésnapja.

Fleminget DNS segítségével sikerült kézre keríteni. A halottkém Dalzell boncolás során ondót talált a nő testén. A rendőrök „nyomozati eszközök” segítségével jutottak hozzá Fleming DNS-mintájához – állítja a  Sarasota Herald-Tribune -, amely egyezett a közel húsz esztendővel ezelőtt talált, ondóból nyert DNS-mintával.

„Nem egyik napról a másikra történt a letartóztatás, és nem volt egyszerű a nyomára bukkannunk” – nyilatkozta a Sarasota megyei seriff, Tom Knight. – „De a DNS-bizonyítéknak köszönhetően – amelyet eredet- és családfakutatással kombináltunk – végre összeállt a kép, amelyen nyomozók immár közel két évtizede dolgoztak”.