A szászországi Plauen városában megtiltották a menedékkérőknek, hogy a helyi diszkóba járjanak, miután több erőszakos cselekmény és szexuális támadás történt – írja a Breitbart London.


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Szerda esténként a plaueni kulturális központ a helyieknek diszkót szervez, ám az utóbbi hetekben menedékkérő fiatalok miatt többször kellett kihívni a rendőrséget. 
A központ szóvivője, Tommy Ziegenhagen azt mondta, “már nincs szerda rendőrök nélkül”. 

Mindezek miatt a migránsokat kitiltották a zenés-táncos mulatságokról.

Ziegenhagen szerint minél több migráns jelent meg, annál több gond akadt. Táskáknak és pénztárcáknak veszett nyoma, a lányokat zaklatták, egyet közülük pedig majdnem megerőszakolt egy csapat fiatalember, amikor a lány a mosdóban volt.
Problémát okoztak azok a balhék is, amelyek során fiatal migránsok sörösüvegekkel támadtak egymásra vagy a vendégekre.

A bejáratnál a kidobók ma már szigorúan ellenőrzik mindenki iratait, mielőtt beengednék a szerda esti, ingyenes programra. Akinek nincs igazolványa, azt elküldik. 
Mióta ezt bevezették, Ziegenhagen állítása szerint sokkal kevesebb balhé akad.

A menedékkérők más alkalmakkor azonban részt vehetnek a kulturális központ programjain.

A Breitbart London cikke felidézi, hogy a plaueni eset emlékeztet arra, ami múlt évben történt Lipcsében, amikor is egy migránsbarát, baloldali klub meghívta a menedékkérőket, hogy az intergráció jegyében vegyenek részt különböző eseményeken.
Azonban ahogy egyre többen érkeztek, a szexuális támadások száma úgy nőtt – olyannyira, hogy számos korábbi klublátogató inkább máshová ment szórakozni. A tulajdonosok a nyelvi korlátokat okolták a támadások elszaporodásáért és azt állították, emiatt nem lehetett érthetően elmagyarázni a migránsok számára, mi az elvárható viselkedés.

demokrata.hu