A Cambrils városában hajnalban megölt terroristák egyike a barcelonai teherautós támadás elkövetője lehetett – jelentette a Sky News


Fotó: Sky News

A dzsihádista, aki minden bizonnyal Moussa Oukabir – az első órákban gyanusított Driss Oukabir öccse – a Barcelona turistaközpontjában véghez vitt merénylet után saját lábán menekült el a helyszínről.

A spanyol rendfenntartó erők hatalmas hajtóvadászatot indítottak a férfi ellen, most pedig azt állítják, ő lehetett a hajnalban Cambrils-ban megölt terroristák egyike.

A Cambrils üdülőhelyen a barcelonai támadás után nagyjából nyolc órával ismét terroristák hajtottak járókelők közé. Egy nő meghalt, hat másik ember megsebesült. 
Ezt követően tűzharc alakult ki a kiérkező rendőrök és az elkövetők között, ennek során öt terroristát sikerült megölni – közülük négyet egyetlen rendőr talált el.

Driss Oukabir, akinek iratait megtalálták a barceloniai merénylet helyszínén, és aki a gyilkolásra használt kisteherautót bérelte, azt állítja, öccse az ő személyazonosságát használta fel a merénylet elkövetésekor. 
Driss Oukabir akkor sétált be a Ripoll városában található rendőrségre, amikor meglátta a televízióban a saját fényképét. 
Azt állítja, a támadás idején is a városban tartózkodott.

A katalán elnök, Carles Puigdemont egy helyi rádió adásában azt mondta, még legalább egy terrorista van szabadlábon, és nem tudni, “milyen mértékű kár okozására képes”.

demokrata.hu