Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A rendőrök nagy erőkkel vonultak ki a helyszínre, úgy tudni, hogy a dómon belül lőttek lábon egy „tomboló” férfit – írja a 888.hu.

Fegyveres rendőrök jelentek meg a berlini dómban, ahol lapértesülések szerint egy embert lőttek le a hatóság emberei.

A BBC szerint a katedrálison belül történt a lövöldözés. A rendőrség szóvivője arról tájékoztatott, hogy egy lövést adtak le a dómon belül és egy férfit lőttek le.

A sérültek számáról nem adott megerősített információt a rendőrség, de a német lapok szerint legalább ketten, köztük egy rendőr is megsérült.

A teljes cikket a 888.hu oldalon erre a linkre kattintva olvashatja el.

19:50 MTI Frissítés – Rálőtt egy rendőr egy késsel randalírozó férfira a berlini dómban

Rálőtt egy rendőr egy késsel randalírozó férfira vasárnap a berlini dómban, terrorizmusra vagy iszlamista háttérre utaló jeleket nem tártak fel az ügyben – közölte a német főváros rendőrsége.

A Twitter közösségi portálon közölték, hogy a templom egy dolgozója riasztotta őket, „mert egy férfi késsel randalírozott a dómban”.

„Amikor az első járőr a randalirozóhoz ért, egyik kollégánk leadott egy lövést, aminek következtében a randalírozó és egy kolléga is megsebesült” – írták.

Mindkét sebesültet kórházban ápolják. A feltételezett elkövető egy 53 éves férfi, a lábán találta el a lövés.

Az eset pontos körülményeit vizsgálják. Terrorista vagy iszlamista háttérre utaló jeleket nem tártak fel – közölte a berlini rendőrség, kérve  „a spekulációk mellőzését”.

Winfried Wenzel rendőrségi szóvivő a Bild című lapnak elmondta, hogy a feltételezett elkövető egy osztrák férfi, aki „késsel hadonászott” és „verbálisan agresszív” volt.

Az evangélikus székesegyház Berlin központjában fekszik, az egyik leginkább látogatott templom a turisták körében.