THE AMERICAN SPECTATOR

George Sorosnak 2015-ben 6,7 milliárd dolláros adótartozása volt.

A konzervatív amerikai havilap ezzel az ajánlással indítja minden részletre kiterjedő írását „Íme az alkalom Trump elnöknek és Tillerson külügyminiszternek, hogy komolyan odafigyeljenek”

/Az USAID amerikai kormányzati fejlesztési „segélyszervezet”/

A cikk így indul: „A kicsi, de erős Macedónia az az egér, amely idén ordított és háborút indított a 86 éves George Soros, valamint amerikai kormányzati szolgálói ellen, akik – bármilyen hihetetlen is – egy baloldali ügyrendet finanszíroztak azzal a céllal, hogy megosszák a nemzetet és egy szocialista-muzulmán koalíciót ültessenek a hatalomba”.

Az írás folytatása:

Ez volt az a fajta Obama-kormányzati manipuláció, amely annyira rutinszerű volt, hogy 2012-ben észre se vették, amikor az USAID/Szkopje Soros macedóniai Nyílt Társadalom Alapítványát választotta ki arra, hogy az adófizetők 2,5 millió dollárját kezelje „demokráciaépítésre”, amely összeget azután két évvel később 4,8 millió dollárra növelték. E pillanatban, igen, most, a macedóniai Nyílt Társadalom Alapítvány az USAID partnere és jelölteket keres az „Ifjúsági Aktivitási Támogatási” ösztöndíjakra.

Ezt öt nappal Trump beiktatása után indították el és része egy olyan, öt évre szóló, 9,5 millió dollár költségvetésű felesleges civil programnak, amelyet a múlt évben indítottak el, és amelyet egészen biztosan likvidálnának, ha a Tillerson vezette külügyminisztérium már megfelelően működne.

A cikk ezután idéz egy macedón kereszténydemokrata parlamenti képviselőt, aki elmondta, hogy „a Balkánon Soros Clinton volt és Clinton Soros volt”. Macedónia, olvasható, jelenleg a Világbank rangsora szerint a világon a tizedik legjobb helyen áll azon országok közül, amelyeket az üzletmenet könnyűsége szempontjából rangsorolt, ami megelőz minden más Közép- és Kelet-Európai országot.

Ezen kívül a fiskálisan konzervatív, 2,1 milliós nemzet szociálisan is konzervatív, és az egyetlen olyan európai ország, ahol az abortusszal kapcsolatos megszorításokat szigorították. A kormány multimédiás kampányt folytat „Válaszd az életet!” címmel.

Az említett, névtelenséget megőrizni akaró politikus elmondta, hogy „Soros célpontjává váltunk, mert konzervatív nemzet vagyunk”, majd hozzátette, és ezt a nemzetet akarják elpusztítani. Az újságíró e kijelentésre több konzervatív macedón elemzőnél kérdezett rá és mindegyikük egyetértett vele.

Soros nagyon szerette az ország első posztkommunista elnökét, Kiro Gligorovot, Tito egyik támaszát.

Az ország népességének 25 százaléka albán és ennek alapján Soros úgy döntött, hogy multietnikussá teszi az országot. (Érdekes módon, Romániát például egyáltalában nem akarta soha multietnikussá tenni.) Közben erőltette az LGBTQ-aktivizmust és a „szexmunkások” jogait.

Sorossal a probléma nézetei szélsőségessége, idéz a cikk egy szakértő újságírót: az egyik oldalt a magasságokba emeli, míg a másikat démonizálja.

Ötéves kampányt folytatott a konzervatív kormány megbuktatása érdekében és hogy azt egy általa támogatott szociáldemokrata párt vezetésével létrejött kormány helyettesítse, és ez egybeesik a 2012-es USAID–Soros-megállapodással. A macedóniai Nyílt Társadalom Alapítvány le is fordította Saul Alinsky „Szabályok radikálisoknak” című könyvét, ami kézikönyv a konfliktussal történő változások létrehozására. Tíz évvel ezelőtt az USAID még iskolákat és vízellátást segített.

És miközben ez a szervezet dollármilliókat utalt át Soros külföldi destruktív terveire, addig adót csalt.

2015-ben – mint az több helyen is napvilágot látott – az adóhatóságnak („Internal Revenue Service”) mintegy 6,7 milliárd dollárral tartozott, és semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy tartozását kiegyenlítette.

A cikk írójának macedón politikusok elmondták, hogy a konzervatív kormánynak egyszerre kellett megvédenie a déli határát Görögországgal, míg biztonsági erőket kellett Szkopjébe vezényelnie, hogy a magántulajdont védjék politikai agitátorok ellen.

Az egyik elmondta: „Rémálom volt. A Soros hadsereg kővel dobálta a VMRO központot (a kormányzó jobboldali párt központja) védő rendőröket. Ugyanakkor vágóeszközöket osztogattak a határon, hogy az emberek elvágják a kerítést”.

Azt is elmondta, hogy Macedónia uralma alá hajtásával Soros meg tudja nyitni vagy le tudja zárni a migránsok áradatát.

Lovas István