Magyarázatot kér Róma Párizstól

Forrás: Shutterstock

Az olasz külügyi tárca hétfőn magyarázatot kért Franciaország nagykövetségétől azon hírek miatt, amelyek szerint a francia csendőrség egyik autója állítólag "kirakott" Olaszországban két embert, akik a feltételezések szerint afrikai migránsok.

Fotó: Shutterstock

Az olasz belügyminisztérium hétfői beszámolója szerint a Torino tartománybeli - a francia-olasz határhoz közeli - Claviere településen a múlt pénteken rendőrök látták, amint a francia csendőrség egyik autója behajt, majd kiszáll belőle két, feltehetőleg afrikai migráns, akiket egy erdő közepén hagytak.

Az ANSA olasz hírügynökség szerint az olasz rendőrség megfigyelőkamerái rögzítették a francia járművet felvételükön. Az ANSA szerint a járműből kiszálló két ember a feltételezések szerint afrikai migráns.

"Várom a híreket. Nem akarom elhinni, hogy (Emmanuel) Macron Franciaországa arra használja rendőrségét, hogy titokban kirakja a bevándorlókat Olaszországban" - írta Twitter-bejegyzésében Matteo Salvini olasz belügyminiszter. 

"Ha valaki azt gondolja, Európa menekülttáborának használhat minket, megsértve törvényeket, határokat és megállapodásokat, az nagyon téved" - tette hozzá.