REUTERS

Fotó: MTI

Hatalmas mennyiségben ír ismét a külföldi sajtó a Soros–Orbán-ügyről. Mivel a nyugati hírügynökségek közül a brit Reuters a legtárgyilagosabb, érdemes összefoglalni, az miként tudósít a vitáról.A fenti cím után a budapesti keltezésű jelentés ismerteti, Magyarországon meggyorsítják azt a törvényt, amely jobban a körmére néz a külföldi támogatású nem kormányzati szervezeteknek, mint Sorosénak, amelyek „maffiaszerű hálózatként” működnek, mint azt ma Orbán Viktor mondta.

A „jobboldali populista Orbán”, írja Krisztina Than, annak a hírügynökségnek a riportere, amely sem az izraeli miniszterelnök, sem a szaúdi uralkodó elé nem tesz minősítő jelzőket, már hosszú ideje bírálja a Soros finanszírozásában működő civil szervezeteket, azzal vádolva őket, hogy ellenzik kemény migrációs politikáját és Soros céljait segítő fizetett politikai aktivistákként működnek.

A magyar miniszterelnök kijelentette: Soros azon csütörtöki állítása, hogy csodálja a magyarok bátorságát, ahogyan ellenállnak az Orbán által létrehozott maffiaállamnak, hadüzenetet jelent.

Elmondta, az egyetlen hálózat, amely maffiamódon működik Magyarországon, amely nem átlátható, az a Soros-hálózat. Ezért kell őket átláthatóvá tenni törvénnyel.

A riporter ismerteti a törvényjavaslatot és azt, hogy a jogszabályt még ebben a hónapban elfogadhatják.

Lovas István