Megdöbbentőnek nevezte az utóbbi napok észak-amerikai erőszakhullámát az M1 aktuális csatornának nyilatkozva hétfőn a külgazdasági és külügyminiszter. Szijjártó Péter közölte, a helyi hatóságok tájékoztatása szerint egyik támadásnak sincs magyar érintettje.

A magyar diplomácia vezetője a kormány nevében részvétet fejezte ki az Egyesült Államoknak és Kanadának a terrorakciók miatt.

Függetlenül a motivációtól, függetlenül az elkövetők személyétől, a magyar kormány határozottan elítéli a terrorizmus minden formáját – mondta Szijjártó Péter, hangsúlyozva, Magyarország továbbra is együttműködik mindkét állammal a terrorizmus elleni globális harcban.

Egy fegyveres ámokfutó ötvennél több embert megölt és több mint 200-at megsebesített  az egyesült államokbeli Las Vegasban vasárnap este, egy countrykoncert vége felé. A támadást elkövető férfi még a rendőrség kiérkezése előtt végzett magával.

A kanadai Edmontonban elgázolt, majd megkéselt egy rendőrt egy férfi, majd elmenekült, később autós üldözés után elfogták. A támadást a rendőrség közlése szerint egy szomáliai menedékkérő követte el.

MTI