Muszlim migráns tizenegyszer leszúrta, majd élve felgyújtotta az őt fiaként szerető és támogató 85 éves párizsi nőt.


Mireille Knoll és unokája – Fotó: Facebook

Tizenegyszer leszúrta meg késsel a 85 éves Mireille Knoll-t muszlim migráns szomszédja Párizsban, majd még élve felgyújtotta az asszonyt – számolt be az Origo.hu. A francia lapok óvatosan írtak az esetről, és noha azt megírták, hogy az indíték az antiszemitizmus volt, arról már hallgattak, hogy kik a gyanúsítottak és kiket tartóztatott le a rendőrség. Az asszony 20 éves unokája tudatta az Actualité Juive hetilappal, hogy az elkövető Mireille fiatal muszlim szomszédja, akit az idős hölgy fiaként szeretett és támogatott.

A 85 éves asszony elégett holttestét a tűzoltók fedezték fel, miután a párizsi otthonában kiütött a tűz. A nyomozók a késszúrás nyomainak felfedezése után tudták meg, hogy a szomszédban élő migráns korábban már meg is fenyegette Mireille-t azzal, hogy megégeti. Azonnal letartóztatták.

Jennifer Knoll, az unoka, aki lerántotta a leplet a gyilkos kilétéről azt írta a francia hetilapnak, hogy azért költözött Párizsból Izraelbe, mert félt a franciaországi antiszemitizmustól, nem érezte magát biztonságban saját országában. A drámai hangvételű levélben ezt írta: „a nagymamámat 11-szer megszúrt muszlim szomszédja, akit nagyon jól ismert. Felgyújtotta a lakásunkat. Semmit nem hagyott meg, semmilyen emléket. Se egy levelet, se egy fotót. Semmit. Csak a könnyek maradtak.”

Azóta a francia rendőrség őrizetbe vette a muszlim migráns társát is, egy hajléktalant.

A zsidó származású Mireille Knoll 1932-ben született Párizsban, 1942 júliusában túlélte a Franciaországban végbement legnagyobb zsidóellenes razziát, amely után Portugáliába menekült, de később visszatért Párizsba.

Az Origo.hu teljes beszámolóját IDE kattitva tekintheti meg.

(origo.hu, demokrata.hu)