Egy Kansas állambéli McDonald’s alkalmazottját azzal vádolják, hogy egy rendőrnek készített kávéba peroxid-alapú tisztító folyadékot tett.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

A 22 éves Trevor Hockadayt az Allen megyei rendőrség szerdán tartóztatta le azzal a váddal, hogy a McDonald’s alkalmazottjaként dolgozó fiatalember peroxid-alapú tisztítószert tett egy rendőr kávéjába még szeptember 12-én.

A nyomozók szerint a rendőr a McDonald’s autós kiszolgáló részében vásárolt magának ennivalót akkor, amikor Hockaday is dolgozott. Nem sokkal később a rendőrnek influenzaszerű tüntetei lettek.

„Azt hitte, valamit elkapott, és csak két héttel később tudtuk meg [mi történt], amikor egy [McDonald’s-os] alkalmazott jelentkezett és vallomást tett a rendőrségen” – nyilatkozta Bryan Murphy Allen megyei seriff.

Hockaday kollégája szerint a fiatalember „négy kis spriccelésnyi” tisztítófolydékot tett a kávéba. A folyadékot a gyorsétterem pultjának tisztítására használják.

„Mostanában nem csak nekünk, rendőröknek, de a legtöbb hétköznapi polgárnak is bőven elég félnivalója van… az embereimnek most meg már a gyorséttermekben is óvatosnak kell lenniük” – mondta Murphy a Wichita Eagle című lapnak. – „Mindannyian azért választottuk ezt a munkát, hogy szolgáljunk és védjünk. A srácoknak most majd azért kell izgulniuk, vajon nem mérgező-e az ennivalójuk”.

Ha bűnösnek találják, Hockadayt akár 20 évnyi börtönbüntetésre is ítélhetik.