30 évre ítélték el Samir Kouidert, amiért megölte húga barátját azért, mert az nem muszlim volt, írja a Breitbart. A 29 éves Kouider még 2013 decemberében ölte meg a 21 éves Kevin Roudeslyt, aki a húgával, Iméne-nel találkozgatott.

Fotó: Twitter

Fotó: Twitter

A bíróságon Koudier elmondta, hogy azért ment Roudesly avignoni otthonához 2013. december 28-án, hogy megkeresse húgát, aki két nappal korábban szökött meg nagynénje házából.

Koudier azt állította: mikor beleegyezett, hogy találkozik húgával Avignon Champfleury kerületében, nem tudta, hogy Iméne Kevin házában van, és azt sem, hogy a pár újból járni kezdett. 

„Kevin kedvesen üdvözölt engem” – mondta a bíróságon, majd elmesélte, hogy ő és az áldozata egy mobiltelefon miatt kezdtek vitázni, mire „véletlenül” lábon szúrta Kevint.

Habár korábban Koudier azt állította, hogy a kés Keviné volt, a bíróságon most azt mondta, hogy a fegyvert egy Moustic nevű fiatalabb barátjától vette el, nehogy a fiú „valami butaságot kövessen el” vele. 

A védelem ragaszkodott hozzá, hogy Koudiernek nem állt szándékában megölni Roudeslyt, és hogy a halálos sebesülést csak az indulat hevében ejtette, de az orvosszakértők mást mondanak: az áldozat nyaki vénáját is elvágták és a tüdejét is átszúrták. 

Koudier elutasította, hogy tettét rasszizmus vezérelte volna, de a bíróságon elhangzott, hogy sem ő, sem a nagynénje nem tudták elfogadni, hogy Iméne egy francia, nem-muszlim fiúval randizik.