Egy berlini általános iskolában olyan erőszakosak a diákok, hogy immáron biztonsági őrök felügyelnek a rendre – írja a német Der Westen honlapja.
 

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

“Berlin. Hihetelennek tűnik, de igaz: biztonsági őr áll szolgálatban egy berlini általános iskolában. Ám nem azért van ott, hogy megvédje a gyermekeket a területre settenkedő idegenektől” – kezdődik a cikk.

Az itt tanuló, hat és 12 év közötti gyermekek körében ugyanis annyira elharapódzott az erőszak, hogy egymástól kell őket védeni.

A berlini Schöneberg városrészben található Spreewaldi Általános Iskola igazgatónője, Doris Unzeit azt nyilatkozta a Bildnek: “Az utóbbi évben annyira elaharapódzott az erőszak, hogy kénytelenek voltunk lépni”. 

A Der Westen írása szerint Unzeit arra a több mint 30 erőszakos támadásra utalt, amelyet az utóbbi egy esztendőben az iskola vezetése felé jelentettek. A diákok ráadásul nem csak egymásra, de tanáraikra is rátámadtak már. 

Az őrök manapság reggel fél 8-tól délután 4-ig vigyázzák a rendet az iskola területén; reggel a bejáratnál, napközben az épület és az udvar különböző részein.

A biztosítással kapcsolatos kiadásokat egyelőre az iskolának kell állnia. A Bild cikke azt állítja, ez hetente 1719 eurót jelent, a kerületi önkormányzat azonban nem akar beszállni a költségekbe. 

A Spreewaldi Általános Iskola már évek óta az érdeklődés középpontjában áll – tudjuk meg a cikk utolsó bekezdéséből -, ugyanis az itt tanuló diákok 99 százaléka migránsháttérrel rendelkezik.

(demokrata.hu)