A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint a következő ciklusra elfogadott uniós költségvetésben az Európai Parlament és az Európai Bizottság az európai emberek biztonsága, gazdasági jóléte, társadalmi fejlődése és a keresztény kultúra fejlesztése helyett az Afrikából és Ázsiából érkező migránsok tömegeinek beszállítását és integrációját helyezi előtérbe.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Bakondi György csütörtökön az M1 aktuális csatornán azt mondta, az uniós költségvetésben az előző ciklushoz képest háromszorosára növelték a migrációval kapcsolatos feladatok finanszírozására szolgáló alapot, és pénzt rendeltek az elosztáshoz is, akik pedig nem akarnak részt venni abban, azok jelentős pénzektől esnek el.

A 2021 és 2027 között migrációra fordított összeg tíz százalékát fordítják csak a kibocsátó országok helybeni segítésére – ismertette.

Közölte, az Európai Unió bürokráciája figyelmen kívül hagyja, hogy kilenc tagország nem szavazta meg az ENSZ migrációs paktumát, és annak ellenére is jelentős pénzösszegekkel finanszírozzák a migrációt, hogy az negatív következményekkel járhat az európai emberek biztonságára és a keresztény kultúra jövőjére nézve.

Szerinte nem korrekt, hogy az Európai Parlament a választások előtt megszavazta a költségvetést, és ezzel az általuk elképzelt migrációs politika egyik fontos elemét jogerőre emelték. Az EP-választások után egy más összetételű parlament áll majd fel, ezért most igyekeznek a migrációs kérdésekben visszafordíthatatlan, saját politikai céljaiknak megfelelő döntéseket hozni – tette hozzá. 

Kiemelte, a döntés a Soros-terv része.

Bakondi György hangsúlyozta, Magyarország nem kíván bevándorlóország lenni, ragaszkodik szuverenitásához, és mindent megtesz az európai keresztény kultúra fennmaradásáért.

Közölte: a magyar kormány szerint az unió 2015 óta rosszul kezeli a migrációs helyzetet, mert nem fordít kellő figyelmet az emberek biztonságára és a külső határok szilárd őrizetére, ezért a határvédelmet át kell ruházni a schengeni országok belügyminisztereiből létrejövő tanácsnak.

A belbiztonsági főtanácsadó a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában arról beszélt, Brüsszel nem megállítani akarja a migrációt, hanem legálissá akarja tenni. Magyarország ebben nem partner, mert a legális bevándorlás ugyanúgy veszélyt jelent Európára – mondta Bakondi György.