Nem adhatják be a derekukat

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Lindsey Graham szenátor a Fox News hírcsatornán Sean Hannity műsorában kedd este azt mondta, ha a republikánus képviselők nem támogatják majd az elnöknek a határvédelemre vonatkozó tervét, az Donald Trump elnökségének végét jelentené. 

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Graham mindezt azután mondta, hogy az elnök a Fehér Ház Ovális irodájából a televízión keresztül beszédet intézett az amerikai polgárokhoz az Egyesült Államok déli határán kialakult helyzetről.

Graham - szavait republikánus párttársaihoz intézve - hangsúlyozta: most van itt az alkalom, hogy megszerezhessék a határfal megépítéséhez szükséges forrást: "Ha a republikánus [képviselők] szembemennek az elnökkel, akkor vége az elnökségnek és vége a pártunknak. Ha most beadjuk a derekunkat, megérdemeljük, hogy megbüntessenek bennünek".

A South Carolina-i szenátor az elnök tévébeszédét "imponálónak", szavait "tökéletesen igaznak" nevezte. Donald Trump a déli határon kialakult helyzetet "humanitárius és biztonsági válságnak" titulálta, és kijelentette, hogy az "ellenőrizetlen" illegális bevándorlás árt az amerikai polgároknak.

Graham szerint a Trump-kormányzat nem tud célt érni a határvédelem kérdésében, amíg félre nem állítják a radikálisokat: "Ha a demokraták harcolni akarnak, akkor harcolhatunk. Ha meg akarják oldani a problémákat, akkor azt is meg tudjuk tenni".