Sem a migráció, sem a migránsbarát brüsszeli politika veszélye nem szűnt meg – hangsúlyozta a Fidesz-frakció szóvivője vasárnap Budapesten  újságíróknak nyilatkozva. 

Fotó: MTI, archív, illusztráció

Halász János arra reagált, hogy Dunja Mijatovic, az Európa Tanács (ET) emberi jogi biztosa csütörtöki közleményében azt írta, az európai országoknak az emberi jogokat és a felelősségmegosztás elvét kell bevándorlás- és menekültpolitikájuk középpontjába helyezniük. 

A Fidesz-frakció szóvivője szerint hiába tiltakozik egyre több ország, egyre több európai ember és kormányfő a migráció ellen, a Soros György befolyása alatt álló uniós szervezetek továbbra is a migránspárti politikát erőltetik. 

Nemcsak az Európai Parlament hozott újabb migránspárti állásfoglalást, hanem az Európa Tanács is még mindig arról beszél, hogy az emberi jogokat, vagyis a migránsok jogait és a felelősségmegosztást, vagyis a migránsok szétosztását kell a migrációs politika középpontjába helyezni – tette hozzá.

Halász János emlékeztetett: Dunja Mijatovic ehhez még azt is hozzáfűzte, hogy biztosítani kell a migrációt segítő NGO-k szabad működését, és ha az Európai Unió ki is alakít a migránsokat fogadó központokat, onnan idővel át kell telepíteni a migránsokat.

A jelek szerint tehát nemcsak az előző emberi jogi biztos, hanem a mostani is Soros György „zsebében van” – tette hozzá Halász János.

Soros Györgynek „tehát tényleg mindenhol megvannak az emberei”, akik „szembemenve az európai közvéleménnyel, továbbra sem tettek le arról, hogy migránsokkal árasszák el Európát” – jelentette ki a Fidesz-frakció szóvivője.