Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Nem lesznek többé rendszeres sajtótájékoztatók a Fehér Házban – jelezte Twitter-fiókján Donald Trump amerikai elnök.

Fotó: ShutterStock.com (illusztráció)

Trump a napi sajtótájékoztatók várható elmaradását azzal indokolta, hogy az újságírók szerinte méltatlanul és tisztességtelenül viselkednek Sarah Huckabee Sanders szóvivőnővel. 

„Sarah Sanders azért ne lép többé az emelvényre, mert a sajtó durván bánik vele és pontatlanul tudósít, különösen a sajtó egyes képviselői. Mondtam is neki (Sarah Sandersnek), hogy ne izgassa magát, a mondanivaló e nélkül is nyilvánosságra kerül” – fogalmazott mikroblogjában az elnök. Hozzáfűzte még, hogy szerinte az újságírók többsége úgysem tudósít tisztességesen.

A Fehér Ház-i tudósítók egyesülete (WHCA) élesen bírálta az elnök Twitter-bejelentését, és azt vetette a szemére, hogy kifogásolható precedenst teremt. 

A Fehér Házban a szóvivő ha nem is minden nap, de rendszeresen szokott sajtótájékoztatót tartani. Ezek némelyike valóban indulatos volt, és Sarah Huckabee Sanderst a Fehér Házon kívül is került kellemetlen helyzetbe pusztán azért, mert a republikánus elnök szóvivője. Tavaly például egy virginiai étteremből tessékelték ki őt és a családját emiatt.