A Fidesz-KDNP szerint az Európai Parlamentben ezen a héten ismét „kibújt a szög a zsákból”, a magyar baloldal ugyanis bebizonyította, ahogy eddig, úgy a továbbiakban is kész minden bevándorláspárti javaslathoz a nevét adni.  

Fotó: MTI (archív, illusztráció, szerk.)

Nacsa Lőrinc kereszténydemokrata országgyűlési képviselő szombaton, Budapesten újságíróknak úgy fogalmazott, az Európai Parlament bevándorláspárti többsége újabb elképesztő javaslatokat fogadott el ezen a héten.

Kiemelte, a magyar baloldali EP-képviselők is megszavazták, hogy a „Soros-szervezetek” újabb lehetőséget kapjanak további migránsok Európába segítésére. A „Gyurcsány-párti” Molnár Csaba és Niedermüller Péter, valamint a szocialista Ujhelyi István és Szanyi Tibor is megszavazta ugyanis azt a javaslatot, amely szerint a következő időszakban megháromszorozzák a „migránsokat segítő Soros-szervezetek” támogatását – közölte.

A kormánypárti politikus szólt arról is, az említettek igennel szavaztak arra a javaslatra is, amely szerint „az unió megbüntetné azokat az országokat, amelyek ellenzik a bevándorlást”.

Nacsa Lőrinc szerint ebből is látszik, az unióban két oldal áll egymással szemben: a bevándorláspárti és a bevándorlásellenes. „Ezért nagy a tét a következő EP-választáson, mind Európában, mind a hazai színtéren ez a két oldal fog egymással harcolni” – jelentette ki.

Hangsúlyozta továbbá, a „magyar ellenzék aláírt Soros Györgynek”, így a bevándorlásellenes oldalon egyetlen erő, a Fidesz-KDNP maradt, amely továbbra is a magyar emberek érdekeit képviseli. 

Nacsa Lőrinc kérdésre válaszolva megerősítette, a kormány Ciprussal tárgyal az ötéves börtönbüntetése kétharmadának letöltése után szombaton szabaduló Ahmed H. kiadatásáról, aki ennek a folyamatnak a rendeződéséig idegenrendészeti őrizetben marad.