A Fox News amerikai hírcsatorna szerint azt az illegális migránst, aki pénteken azzal fenyegette meg egy távolsági busz utasait, hogy agyonlövi őket, immáron ötször utasították ki az Egyesült Államokból.

Képernyőfotó: youtube.com


Képernyőfotó: youtube.com

A szövetségi Vámügyi és Határvédelmi Iroda szóvivője vasárnap azt nyilatkozta, hogy a 33 éves Margarito Vargas-Rosas illegálisan tartózkodik az Egyesült Államokban, a legutóbbi öt alkalommal, amikor dolga volt az Iroda munkatársaival, azok “eltávolították” az országból, és korábban ittas vezetésért is letartóztatták.

Szintén tegnap egy Illinois állambéli bíró úgy döntött, nem ad lehetőséget Vargas-Rosas óvadék ellenében történő szabadlábra bocsátására. 

A rendőrség pénteken, helyi idő szerint este fél 10 után nem sokkal szerzett tudomást az esetről, mert akkor tudta felhívni a busz egyik utasa a 911-es segélyhívó számot. Vargas-Rosas, aki Chicagóban él, állítólag a busz hátulja felé menetelt, és egy fegyvernek látszó tárggyal fenyegette az utasokat. Két megye rendőrei is megpróbálták feltartóztatni a buszt, de a sofőr nem állt meg. A The Chicago Tribune-nak egy utas azt nyilatkozta, egyáltalán nem értették, miért nem hajlandó félreállni a sofőr. Végül aztán szöges útzárral kellett kilyukasztani a busz kerekeit, amely aztán így végül az Illinois állambéli Wadsworth közelében leállt – annak ellenére, hogy a sofőr az első útzár után sem volt hajlandó lefékezni, és végül csak a második tette lehetetlenné a továbbhaladást. 

A buszon utazó 40 ember közül senki nem sérült meg.

(demokrata.hu)