Képernyőfotó: Le Parisien

Három fiatal illegális migránst tartóztattak le Párizsban vasárnap este, miután állítólag megvertek és kiraboltak több transznemű prostituáltat is a Bois de Boulogne parkban, írja a Breitbart.

Képernyőfotó: Le Parisien

A húszas éveikben járó fiatal férfiak egyiptomi származásúnak vallották magukat, de semmilyen papírral nem tudták ezt bizonyítani. A rendőröknek azt mondták, hogy hajléktalanok és a főváros utcáin élnek. 

A rendőrség elmondása szerint este 10:45-kor kapták a támadásokról a bejelentést. A férfiak állítólag botokkal ütlegelték a prostituáltakat, majd kirabolták őket. A telefonhívás után a rendőrök hamar lenyomozták a három egyiptomi migránst. Az egyiknél vezeték nélküli fülhallgatót találtak egy pár magassarkúval, a másik két férfinél pedig fegyverek voltak.

Korábban is érték már támadások transznemű prostituáltakat a parkban – egy éve sincs, hogy szintén migránsok csoportja támadott meg itt egy dél-amerikai prostituáltat, Vanesa Campost, akit lelőttek, és belehalt a sérüléseibe. A gyilkossággal kapcsolatban kilenc, 15 és 30 év közötti migránst tartóztattak le.

Diane Leriche, egy transznemű prostituáltakat védő szervezet társelnöke elmondta: semmi sem változott Vanesa meggyilkolása óta a parkban, azóta is bandák terrorizálják az ott kuncsaftra várókat. 

Párizsban nem csak a transzneműeket érik támadások az utóbbi időben, hanem a homoszexuálisokat is. Tavaly egy leszbikus párt támadtak meg fiatal férfiak egy tömegközlekedési eszközön, de ezen kívül több homofób támadás is történt.