WASHINGTON FREE BEACON

Új, 80 millió dolláros Trump elleni hálózatot vezet egy olyan szervezet, amelynek a fő finanszírozója George Soros „liberális milliárdos”, és amely a vitatott működésű, már nem létező ACORN (Association of Community Organizations for Reform Now – Közösségi Szervezetek Társulása a Mostani Reformért) tagjait alkalmazza.

Fotó: MTI/EPA, archív

A Center for Popular Democracy Action Fund (Népi Demokrácia Akció Alap Központja), a Népi Demokrácia Központ testvérszervezete olyan non-profit New York-i civil szervezet, amely legtöbb pénzt George Sorostól kapja. A szervezet szóvivője elmondta a CNN-nek, hogy az Egyesült Államokban 32 államban 48 helyi partnerrel fognak indulni.

A hálózat új szavazókat akar mozgósítani és szembeszáll majd a szavazói azonosítási törvényekkel, azaz azzal, hogy a szavazóhelyiségekben megjelenő szavazók személyi igazolvánnyal azonosítsák magukat. De figyelmet fordít a szavazókörzetek határvonalainak módosítására és az automatikus szavazói regisztrációra is, tekintettel a 2018-as és 2020-as szavazási ciklusokra.

A cikk részletesen ismerteti, milyen ACORN-vezetők és munkatársak mentek át az új szervezethez. A Free Beacon több kérdést intézett a Népi Demokrácia Központnak a 80 millió dollárral indított új Trump-ellenes hálózatról, de az (Soros-módra, mint ahogyan itt tették e szervezetek, amikor a Magyar Hírlap kérdezte őket) nem adott választ.

Az új hálózat egyik egysége, a Make the Road (Csináld az Utat) rendezte a „spontán” tüntetéseket a New York-i JFK repülőtéren azután, hogy Trump elnök felfüggesztette hat országból a muzulmánok beutazását az Egyesült Államokba. Mint később kiderült, a tiltakozásokat már az elnök beiktatása napjától kezdték tervezni.

Sorosnak a célja, mint azt a Washington Free Beacon felfedezte – ahogy a tavaly a DC Leaks által nyilvánosságra hozott meghekkelt Soros-dokumentumok mutatják –, hogy meg akarja növelni a szavazói tábort 10 millióval 2018-ra. Ez a legfontosabb Soros számára, mint azt rögzíti a Nyílt Társadalom Alapítványok 220 oldalas útmutató dokumentuma.

Lovas István