BREITBART

George Soros 50 ezer dollárral támogatta a Berkeley campuson vandálkodó „Utasítsd Vissza a Fasizmust” csoportot.A George Soros-támogatásban részesülő Tides Alapítvány a Szövetség a Globális Igazságért szervezeten keresztül ötvenezer dollárt juttatott el az „Utasítsd Vissza a Fasizmust” csoportnak, amely nyíltan dicsekedik azzal, hogy erőszakkal akadályozott meg konzervatív és libertariánus előadókat véleményük elmondásában.

A Szövetség a Globális Igazságért szervezet 2,2 millió dollár összegű adományokat kapott a tavalyi pénzügyi évben. A szervezet egyik legnagyobb donora a Tides Alapítvány.

A Utasítsd Vissza a Fasizmust csoport a Facebook-oldalán védelmébe vette a Kalifornia Egyetem Berkely campusán kirobbantott erőszakos lázadást, gyújtogatást és ütlegelést, amelynek következtében számos Trump-támogató megsérült.

A csoport közölte, „a rendőrségi korlátok eltávolítása nem erőszak”, miközben egy szóval nem említette a másfajta erőszak elkövetését.

Hozzátette, „egyenesen nevetséges” összehasonlítani az ő „megelőző” tevékenységüket azzal, hogy valakit beszélni hagyjanak, aki a valós világban prédikál erőszakot.

Péntek esete több ezer diák, tanár és más résztvevő tiltakozott a „fasiszta” Milo Yiannopoulos aktivista ellen.

Az antifa csoport leszögezte: Yiannopoulos nem a szólás szabadságát akarta gyakorolni, hanem „tudatosan vezeti az amerikai egyetem nácivá alakítását”.

A lázadás a Berkeley campuson már szerdán elkezdődött, miután a tiltakozók egyre erőszakosabbá váltak Yiannopoulos, a Breitbart egyik rangidős szerkesztőjének beszéde ellen. Ablakokat vertek be, autókra rontottak, férfiakra és nőkre támadtak lenácizva őket.

Lovas István