RUSSIA TODAY

Beny Steinmetz izraeli üzletembert, aki hatalmas vagyonra tett szert Afrikában, korrupcióval és pénzmosással vádolják. Szerinte az őt ért támadások a titkos háborúnak köszönhetők, amit George Soros ellene visel.

Steinmetzet Izrael leggazdagabb emberének tartják. Miközben folytatja alászállását a pokolra.

Augusztus 14-én tartóztatták le egy pénzmosási vizsgálat keretében. A Haaretznek azt nyilatkozta, hogy borzalmasnak találja, amiért Izraelben ilyen dolgokon kell keresztülmennie. Ez az, amit egy totalitárius államban tesznek.

A tavaly decemberben őt már kihallgató nyomozók azt remélik, hogy új információkkal gyarapodnak és akkor megindulhat ellene az eljárás.

Beny Steinmetz – a Beny Steinmetz Group Resources (BSGR) bányavállalat elnöke – tavaly augusztus 11-én panaszt tett a New York-i szövetségi bíróságon Soros ellen. A BSGR azzal vádolja a milliárdost, hogy szabotált egy vasérc üzletet Guineában és ezért 10 milliárd dollárt követel Sorostól. A vád szerint Soros megvásárolt guineai képviselőket.

Soros azzal védekezik, hogy semmi köze az ügyhöz.

Az ügy mind Izraelben, mind Ausztriában sokkhullámot váltott ki. Az utóbbi országban annak politikai következményei miatt, ugyanis Steinmetz tanácsadóját, Tal Silbersteint is letartóztatták, és ez utóbbi Christian Kern tanácsadója. Kern a letartóztatás hírére felbontotta szerződését Silbersteinnel.

Lovas István