Rendőrségi források szerint elfogták annak a teherautónak a sofőrjét, aki járművével belehajtott egy berlini karácsonyi vásárba, és legalább kilenc embert megölt hétfő este. A sofőr mellett ülő személy életét vesztette.

Fotó: MTI, archív

A német főváros kormányzó polgármestere drámai helyzetről beszélt. A rendőrség arra szólította fel a berlinieket, hogy ne hagyják el otthonaikat, és ne terjesszenek híreszteléseket.

A német kormány szóvivője szerint Angela Merkel kancellárt azonnal tájékoztatták a történtekről.

Korábban írtuk:

HIVATALOS: Kilenc ember halt meg és sokan megsebesültek hétfő este egy berlini karácsonyi vásárban, amikor a tömegbe hajtott egy teherautó – közölte a német főváros rendőrsége a Twitteren.

Az eset Berlin nyugati részének központjában, Charlottenburg kerületben, a Kurfürstendamm sugárútnál történt, az egyik leghíresebb karácsonyi vásáron, röviddel 20 óra után.

A tűzoltóság szóvivője a helyszínen az n-tv hírtelevíziónak azt mondta, hogy sok súlyos sérült van.

A Bild című lap szerint legkevesebb 50 ember sebesülhetett meg. Egy rendőrségi szóvivő a dpa hírügynökségnek azt mondta, hogy valószínűleg terrortámadás történt. A hírügynökség szerint a teherautó sofőrje elmenekült a helyszínről.

A Die Welt című lap úgy tudja, hogy a hatóságokhoz az utóbbi napokban több értesülés eljutott egy berlini karácsonyi vásár ellen készülő támadásról.

A Fox News videója:

UPDATE: At least 9 people are dead and upwards of 50 injured after a truck plowed into a Christmas market in Berlin, according to police. Authorities believe this is a terrorist attack, according to reports.

Gepostet von Fox News am Montag, 19. Dezember 2016

MTI, BBC, WSJ, Fox News Facebook-oldal