Terrortámadásnak minősítette a szentpétervári metróban elkövetett robbantást Alekszandr Kurenoj, az orosz főügyészség szóvivője hétfő délután a Rosszija 24 televíziónak nyilatkozva.

Fotó: MTI/AP/DTP&ChP St. Peterburg

„Mindent megteszünk, ami tőlünk telik, hogy tisztázzuk, milyen tényezők tették lehetővé ezt a terrortámadást, hogy a jövőben az ilyen eseteket kizárhassuk” – mondta.

Más, a szóvivőnél magasabb rangú tisztségviselő egyelőre nem nyilvánította terrorcselekménynek a történteket, és az orosz sajtó nagy része sem nevezi annak.

Ugyanez a szóvivő az Interfax hírügynökségnek viszont úgy nyilatkozott, a főügyészség korainak tartja, hogy következtetéseket vonjanak le a metróban történt robbanás okaival kapcsolatban.


Megerősítették: 

Terrorcselekménynek minősítette a detonációt az orosz Nyomozó BizottságTerrorcselekménynek minősítette a szentpétervári metróban hétfőn történt robbanást az orosz Nyomozó Bizottság (SZK), de más lehetséges verziókat is mérlegel.

Ezt Szvetlana Petrenko, a szövetségi nyomozó hatóság szóvivője jelentette ki a TASZSZ hírügynökségnek.

„Tekintet nélkül arra, hogy a büntetőeljárás az Oroszországi Föderáció büntető törvénykönyvének 205-ös cikke (terrorcselekmény) alapján indult, a nyomozásnak az incidens összes lehetséges verzióját meg kell vizsgálnia” – mondta.

MTI