Egy új felmérés szerint az angolok 50 százaléka támogatja Donald Trump Egyesült Királyságba látogatását – írja a Voice of Europe. 

Fotó: MTI

Fotó: MTI

A YouGov július 9-én és 10-én mérte fel a lakosok körében, támogatják-e az amerikai elnök látogatását, vagy szerintük inkább mondják le azt. A válaszadók 37 százaléka ellenezte, míg 50 százaléka támogatta a látogatást, 13 százalék nem tudott válaszolni. Ugyanakkor mindössze 36 százalékuk szeretné, ha az amerikai elnök találkozna II. Erzsébet királynővel.

Az eredmény azért is meglepő, mert előző héten jelentették be, hogy aktivisták Londonban egy hatalmas felfújható babát engednek fel, amelyet Trumpról mintáztak, mindezt azért, hogy az elnök látogatása ellen fejezzék ki a nemtetszésüket. 

Bár a britek 77 százaléknak negatív véleménye van Trumpról, azonban hajlandóak félretenni az érzéseiket és fogadni az elnököt első Egyesült Királyságban tett látogatása során.

Trump látogatása előtt éppen pár nappal mondott le Nagy-Britanniában Boris Johnson külügyminiszter és a David Davis Brexit-ügyi miniszter.