Fotó: www.foxnews.com
Fotó: www.foxnews.com

Trump elnök tegnap, a Konzervatív Politikai Cselekvés Konferencián (Conservative Political Action Conference, CPAC) ismét nyersen őszinte, tüzes beszédet mondott, amelyben többek közt érintette a hamis híreket közlő média és az illegális bevándorlás kérdéskörét.

„Nem vagyok a média ellensége. Azok ellen vagyok, akik sztorikat és forrásokat találnak ki”, mondta az elnök, hozzátéve: őt nem az bántja, ha negatív hírek jelennek meg róla – amennyiben azok a hírek valósak. Azonban meggyőződése szerint az újságíróknak nem lenne szabad meg nem nevezett forrásokra hivatkozniuk és álhíreiket azokkal megpróbálniuk igazként eladni.

„A rosszakkal kezdjük”, állította a bevándorlás szabályozásával kapcsolatos lépésekről, kiemelve, hogy a Bevándorlási Hivatal azokkal az illegális migránsokkal kezdi a kitoloncolást, akik korábban bűncselekmányt követtek el.

A hallgatóság nagy örömére kijelentette: „Egymás után váltjuk valóra az Egyesült Államok polgárainak tett ígéreteinket. (…) Én nem a földgolyót vagyok hivatott képviselni; én az országotokat képviselem.”

Ismét megerősítette, hogy visszavonja és mással helyettesíti majd a sokak számára immár megfizethetetlenné vált, az elődje által bevezetett egészségbiztosítást (Affordable Care Act, becenevén ObamaCare), újra teljes erővel munkába fogja az amerikai kőolaj-vezetékeket és újraépíti, megerősíti az amerikai haderőt.

Az Amerikai Konzervatív Szövetség (American Conservative Union) által életrehívott CPAC először 1974-ben került megrendezésre, s azóta már egy négy teljes napon át tartó eseménysorozattá nőtte ki magát.
Donald Trump csupán a negyedik regnáló elnök, aki részt vesz a konferencián, bár korábban nem voltak kizárólag pozitív élményei a rendezvénnyel kapcsolatban.
2015-ben például kifújolták, amikor azt mondta, az amerikai csapatokkal harcolna az ISIS ellen, s a szervezők meglehetősen negatívan nyilatkoztak arról, amikor 2016-ban az utolsó pillanatban lemondta a megjelenést, mert helyette Kansas és Florida államokban kampányolt az elnöki jelöltségért folyó harcban.

demokrata.hu, foxnews.com

Watch the latest video at <a href=„http://video.foxnews.com”>video.foxnews.com</a>