SPUTNIK INTERNATIONAL

Fotó: Antonio Scorza / Shutterstock, Inc.

Donald Trump elnök beiktatása óta számos baloldali kötődésű „figyelő” szervezet minden alkalmat megragadott arra, hogy különböző ürügyekkel kihívást intézzen ellene.Amire azonban különösen érdemes odafigyelni, az az, hogy ezek legtöbbjét George Soros finanszírozza, jelenti az orosz hírügynökség összefoglalójában.

„Érdekes, hogy a Trump elnök ellen hivatalos panasszal élt ilyen szervezetek közül számosan korábban Soros támogatásában részesültek”, kezdődik a cikk. 

Majd ezt írja: február 9-én a Politico jelentette, hogy mintegy „tucat baloldali kötődésű” szervezet vészharangot kongatott meg azon tény miatt, hogy az amerikai kongresszus jogi bizottságának munkatársai Trump átmeneti csapatával együtt dolgoztak a bevándorlásra vonatkozó elnöki rendeletén. Ezt az együttműködést titokban tartották, mert a kongresszusi személyi állomány állítólag titoktartási megállapodást írt alá.

A kongresszus etikai bizottságának írt levelükben e „figyelő” szervezetek sürgették az amerikai törvényhozókat, hogy tiltsák meg a kongresszus személyi állományának azt, hogy a jövőben hasonló megállapodásokat aláírjanak. 

A levél szerint az ilyen titoktartási megállapodás példa nélküli. 

Mint január 30-án kiderült, a közhiedelemmel ellentétben a Fehér Ház konzultált a kongresszussal a vitatott elnöki rendelet ügyében, amelyet az amerikai fősodratú média „muzulmán tilalomnak” nevezett. 

A Sputnik felsorolja a levelet aláíró, Soros támogatásban részesülő szervezeteket, amelyek között megtalálható a Transparency International is, amelyet a Nyílt Társadalom Alapítvány is pénzel.

Lovas István