Joon néven indítja el ősztől új légitársaságát az Air France-KLM légitársasági csoport, az új céggel a fiatal utasokat célozzák meg.

Fotó: ShutterStock.com, illusztráció


Fotó: ShutterStock.com, illusztráció

A francia-holland társaság honlapján közöltek szerint ősszel kezdik el az első járatok teljesítését a Párizs-Charles de Gaulle repülőtérről, és a 2018-as nyári menetrendben már elindulnak az első hosszútávú járatok is, a pontos útvonalhálózatot és menetrendet szeptemberben hozzák nyilvánosságra.
    
Bár korábban az új cégre mint diszkont formában működő, hosszútávú járatokat is teljesítő cégként hivatkoztak, az Air France-KLM közleményében leszögezte: nem diszkont társaságról van szó, mert hagyományos termékeket kínálnak majd az utasoknak.
    
A légitársasági csoport palettájában két diszkont cég is szerepel: a francia regionális járatokat teljesítő Hop!, valamint a Budapestre is közlekedő Transavia.
    
Az Air France-KLM az utolsó az európai nagy hálózatos légitársaságok közül, amely diszkontosított formában működő, hosszútávú járatokat is üzemeltető légitársaságot hoz létre. Elsőként a Lufthansa lépett a piacra a megújított Eurowings-szel, majd a British Airways és az Iberia anyavállalata, az International Airlines Group (IAG) indította el Level nevű légitársaságát, amely a Barcelona-El Prat repülőtérről üzemel.
    
A nagy hálózatos cégek a Norwegian Air Shuttle diszkont légicég interkontinentális járataira válaszul indították el új vállalataikat, miután bebizonyosodott, hogy van piaca Európában a hosszútávú diszkont járatoknak.

MTI