BREITBART

Breitbart

Adam Schiff demokratapárti kongresszusi képviselő a képviselőház hírszerzési bizottságának a második számú legfontosabb tagja. Róla derült ki, hogy kongresszusi székért folytatott kampányához a Soros által finanszírozott MoveOn.org-tól kapott pénzt.
Schiff képviselőt a Toll Fellowshippel (Toll ösztöndíj) is kitüntették. Ezt a Council of State Governments (Szövetségi Államok Tanácsa) is támogatta. E tanács a szövetségi kormány tevékenységét monitorozza és azt igen komoly mértékben pénzeli a Nyílt Társadalom Alapítvány. 2014-ben például egymillió-egyszáz ezer dollárral. A Nyílt Társadalom és más Soros által finanszírozott csoportok ezen túlmenően Schiffnek számos törvényhozási munkáját is támogatták.

Schiff kulcsfontosságú szerepet játszott abban, hogy a demokratapártiak mindenféle alap nélküli vádakat emeltek Donald Trump elnök és Moszkva közötti állítólagos összejátszásról. A múlt hónapban Schiff a kongresszus azon meghallgatását nyitotta meg, ahol a 2016-os elnökválasztásba történt állítólagos orosz beavatkozás volt a téma.

A Breitbart jelenlévő tudósítója szerint Schiff „vad összeesküvés-elméleteket” is felfestett.

Schiff 2000. évi, republikánus ellenfele, Jim Rogan képviselővel szembeni kongresszusi kampányát a MoveOn.org nyíltan segítette. Erről 2000. január 1-jén beszámolt a Wall Street Journal. Rogan1998-ban benne volt a Bill Clinton elleni vádemelésben és kiállása miatt a republikánusok hősévé vált.

Lovas István