Kaci Sullivan nőként született, aztán hormonkezelést kapott, hogy férfi lehessen, most pedig terhes – írja a brit The Daily Mail.

Képernyőfotó: YouTube.com


Képernyőfotó: YouTube.com

A cikk szerint a Wisconsin államban élő, 29 éves Sullivan négy évvel azután jelentette be a terhesség hírét, hogy elkezdte a nemváltoztatás hivatalos folyamatát. 

Első gyermekét öt évvel ezelőtt szülte – akkor ugyanis még nőként élte a mindennapjait – és azt állítja, végtelenül boldog, hogy “férfiként” is szülhet.

Sullivan hathónapnyi próbálozás után esett teherbe, miután egészségügyi okokból átmenetileg abbahagyta a nemváltoztatáshoz szükséges hormonkezeléseket még 2016 májusában.

Azt állítja, ez a terhessége azért sokkal könnyebb, mint az első, mert akkor még tagadta, hogy transzszexuális lenne. 
“Abban reménykedtem, a terhesség majd segít abban, hogy megéljem a nőiességet és femininitást, és valahogy az a szörnyűséges érzés, amely egész életemben jelen volt a testemmel kapcsolatban, majd elillan; de nem így történt” – idézi a személyt a Daily Mail. – “Most a testem már nagyjából összhangban van azzal, ahogy én látom magam, és a terhesség is sokkal jobban megy. Imádom látni, ahogy egy kisbaba nő bennem”.

Hogy más se maradjon ki semmi jóból, a személy videóblogban osztja meg a nagyvilággal terhessége részleteit, hogy segíthessen másoknak, hiszen rájött, milyen kevés információ áll rendelkezésre a témáról. 
“Amikor decemberben teherbe estem, az interneten próbáltam olyan transzneműekre lelni, akik már szültek, de ledöbbentett, hogy milyen kevés cikket találtam” – kesereg Sullivan. – “Minden héten feltöltök egy új videót és amióta elkezdtem, kérdések és köszönő levelek százait kaptam már emberektől, amelyekért nagyon hálás vagyok”.

Sullivan azt állítja, amióta az eszét tudja, rosszul érezte magát a bőrében, de csak 18 éves korában csatlakozott a transzszexuális közösséghez. Úgy fogalmaz, a középiskolában értette meg, mit jelent a transzneműség.
Tizenkilenc évesen találkozott későbbi férjével és 2011 júliusában esett teherbe első gyermekével. A szülés után azonban ráébredt, hogy nem lehet jó szülő, ha elnyomja valódi érzelmeit. Nem sokkal később bevallotta hát, mi is ő valójában, elvált, és 2013 májusában megkezdte a “férfiasító” hormonterápiát és kettős emlőeltávolítást végeztetett magán.

Jelenlegi partnerével, Stevennel – akiról sejthető, hogy férfiként született és éli mindennapjait – tudatosan próbálkoztak és akartak közös gyereket. 
“Két ok miatt hagytam abba a tesztoszteron hormon szedését: egészségügyi megfontolásból, illetve attól a vágytól vezérelve, hogy ne veszítsem el a fogamzóképességemet, hiszen valamikor szerettem volna egy tesót Graysonnak”.

“A transzszexuális, a szokásostól eltérő terhességek nem ritkák. Ha az interneten keresgélsz, akkor hatalmas mennyiségű irodalom áll rendelkezésre a ‘szokványos’, heteroszexuális terhességekről” – mondja Sullivan.

The Daily Mail, demokrata.hu