Jonathan Sparks az arizonai Tucson belvárosában sétált, amikor Trump-sapkája miatt egy férfi megtámadta. Sparks bokája eltört.

Képernyőfotó: youtube.com (News 4 Tucson KVOA-TV)

Képernyőfotó: youtube.com (News 4 Tucson KVOA-TV)

Sparks azt nyilatkozta a News4Tucson csatornának, hogy hátulról támadták meg: „Éreztem, hogy valaki megmarkolja a sapkámat, hátrafelé húz és kitépi a hajamat. A támadó hátulról ráugrott a bokámra. Még nem voltam tisztában azzal, hogy négy helyen is eltört, csak gyorsan megfordultam, hogy visszaszerezzem a sapkámat” – nyilatkozta a férfi. Ezen a ponton, állítja, mindketten a földre zuhantak.

„Olyanokat hallottam, hogy Hitler, náci és Trump. Ilyenek kiabált” – mondta Sparks, aki szerint a támadás egyértelműen politikai indíttatású volt, és ha baloldali politikus szlogenje állt volna sapkáján, akkor nem esik bántódása.

A támadó felülkerekedett és elkezdte ütlegelni a földön fekvő Sparks-ot, míg végül néhány segítőkész járókelő sietett segítségére. Ők lecibálták róla a támadót és a helyszínen tartották, amíg a rendőrök megérkeztek.

Sparks-ot nagyjából húsz óra elteltével engedték haza a kórházból. Bár bokáját gipsz tartja össze, a hangulata meglepően jó: „Tudja, a Jóisten mit tanított meg nekem ezzel az élménnyel? Hogy milyen csodálatos hely Tucson. Ott voltak azok, akik leráncigálták rólam [a támadót], a mentősök, akik ott maradtak velem, és volt egy rendőr is, aki megvédett”.