WORLD NEWS DAILY (WND)

Fotó: Antonio Scorza / Shutterstock.com

„Soros a kiutasítás ellen összehangolt, folyamatos tiltakozásokat tervez”; „Vonják vissza Soros amerikai állampolgárságát!”Ezen első címmel ír arról az amerikai hírportál, hogy Donald Trump elnök igyekezete az illegálisan az Egyesült Államokban tartózkodó idegenek kiutasítására eddig kudarcot vallott.

De kudarcot vallott az is, amikor a baloldal kísérelte meg először egy ilyen kiutasítás végrehajtását.

A cikk ezután ismerteti, amint az Arizona szövetségi államban lévő Phoenix városához közel tiltakozók odakötötték magukat a bevándorlási és vámhatóság kisbuszához, amellyel a mexikói határhoz akartak szállítani egy illegálisan az Egyesült Államokban tartózkodó idegent.

Az akciót a helyi tévé is közvetítette.

Hét tiltakozót tartóztattak le, amiért a rendfenntartó erők munkáját akadályozták.

Az átadás azután sikeres volt: a mexikói Nogalesben landolt a 36 éves mexikói férfi.

William Gheen, az Amerikaiak a Legális Bevándorlásért nevű szervezet elnöke kijelentette, hogy „Soros csoportok” ehhez hasonló tiltakozásokat szerveznek annak érdekében, hogy általános rokonszenvet keltsenek az emberekben az illegális migránsok iránt.

Ugyanez a honlap egy másik cikkében azt az ötletét veti fel, hogy fosszák meg George Sorost amerikai állampolgárságától.

A cikk bevezető mondata:

„Ha Donald Trump meg akarja reformálni az amerikai választások gyakorlatát – és valóban Amerikát naggyá akarja tenni –, akkor komolyan meg kell fontolnia, hogy visszavonja George Soros, az amerikai radikális baloldal bábosának csalárd úton megszerzett kettős állampolgárságát”.

Majd azt írja, Sorosnak 1961-ben adtak – rejtélyes módon – amerikai állampolgárságot.

„Netán megvette, hiszen mindent meg akar venni, amit akar”, „…beleértve azt a káoszt is, „amit sikerrel terjeszt utcáinkon, választásainkon és kultúránkban”.

Sorost súlyos bűncselekmények elkövetéséért is elítélték.

„Akkor egy ilyen ember miért használhatja gazdagságát arra, hogy országunkban mélyreható politikai és kulturális befolyást gyakoroljon?”

Hogy van az, hogy ez a magyar állampolgárságát is megtartó ember hatalmas pénzeket költ arra, hogy Amerika választási eljárását megváltoztassa?

„Ha Trump hitvallása szerint Amerika az első, akkor ezt az embert ki kell rúgni az országból. Éppen olyan fontos ez, mint a terroristák kinn tartása.”

A cikk szerzője, Joseph Farah ezután bőséges idézetcsokorral támasztja alá Soros igazi énjének roppant kártékony voltát.

A New York Times-nak 1994-ben azzal dicsekedett, hogy „Egyfajta deus ex machina vagyok. Valamiféle nem természetes.”

Életrajzírójának, Michael Kaufmannak azt mondta: „Bolond vagyok, aki azt akarja, hogy befolyása legyen”.

Egy brit tévének azt mondta, „Amellett, hogy arról fantáziálok, Isten vagyok, arról is igen erősen teszem, hogy őrült vagyok”.

Saját önéletrajzában, a Soros Sorosról című könyvében pedig ezt írja: „Nem fogadom el a mások által ránk erőltetett szabályokat. És rendszerváltozások idején a normál szabályok nem érvényesek.”

Akkor miért tarthatja meg ez az ember amerikai állampolgárságát? – kérdezi Farah.

A cikk zárómondata: „Ha meg akarjuk változtatni a dolgokat Amerikában, akkor ezt a figurát minden teketória nélkül ki kell rúgni.”

Lovas István